Om Martin


Jeg er en 41-årig ciskønnet mand og far til to børn. Jeg har valgt at uddanne mig til psykolog og arbejder med psykoterapi, fordi jeg har en dyb interesse i sindslivets udfoldelse generelt, og dertil en interesse for at hjælpe andre på vej mod liv med mindre lidelse og mere mening.

Jeg arbejder psykoterapeutisk med en række psykologiske redskabskasser — men overordnet set er mit perspektiv systemisk. Det vil sige, at jeg forstår psyken som det liv der udspiller sig inden i den enkeltes psykologiske system, som et samspil mellem forskellige dele internt, og disse deles humører, motivationer, strategier, traumer, tilknytninger og positioner i det indre familiesystem.

Det systemiske perspektiv har også øje for psyken i samspil med omverdenen, i relationer til venner, familie, arbejdslivet, vores lokale danske samfund og verden i øvrigt. I det systemiske perspektiv må også nævnes menneskets forankring i den økologiske niche, vores art bebor, og at individets udvikling, adfærd, tanker og kropslige oplevelser altid er forankret i forbindelse til også til menneskets historie, og har et nært biologisk slægtskab med mange andre mellemstore pattedyr, samt eksistentielt også til resten af livet på Jorden.

Jeg er uddannet psykolog fra Syddansk Universitet i 2018 og har arbejdet en årrække i psykiatrien, inden jeg åbnede min private praksis. Jeg har i løbet af de seneste år uddannet mig til Level 2 IFS-terapeut (indre familiesystemer eller på engelsk internal family systems), og er i foråret 2024 undervisningsassitent på den danske level 1-uddannelse.

Jeg er medlem af Dansk Psykologforening, sidder i bestyrelsen i Klimapsykologisk Forening. Sideløbende med mit psykologarbejdet har jeg i de seneste to år produceret og udgivet 10 afsnit af podcasten Fredagsskolen, om handling i klimakrisen, sammen med en tidligere kollega fra sengepsykiatrien, og forlaget Kronstork udgifter den 26. maj et hæfte, jeg har skrevet til kongens fødselsdag. Jeg er uddannet fra Forfatterskolen i 2006.